I.O.V. HET AGENTSCHAP VOOR MARITIEME DIENSTVERLENING EN KUST: VEILING VOOR ONTMANTELING EN VERSCHROTING VAN 94 VLAAMSE BOEIEN (VLISSINGEN) (NL) (3013)

Categorieën in deze veiling

Alle kavels
Stalen Boeien

Veiling informatie

I.O.V. Het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust: veiling voor ontmanteling en verschroting van 94 Vlaamse boeien.
Klik hieronder op "toon meer informatie" voor de volledige fiche en richtlijnen.

Extra informatie

OPGELET: NEDERLANDSE KOPERS GEREGISTREERD MET GELDIG BTW-NUMMER BETALEN VOOR DEZE VEILING GEEN BTW OP DE VEILINGKOSTEN.

Inleiding

Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) behoort tot het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) en is een publiekrechtelijk vormgegeven intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoon.

Het agentschap heeft een gezamenlijke verantwoordelijkheid met Rijkswaterstaat Zee en Delta ( RWS) binnen het gebied van het Gemeenschappelijk Nautisch Beheer. Voor de betonning en bebakening van de Westerschelde ligt een verdrag ten grondslag waar eigendom en onderhoud worden gespecifieerd.

Vlaanderen staat in voor de kosten van 94 boeiposities op de Zeeschelde tussen Vlissingen en Nederlandse grens met België conform het geldend verdrag.

Rijkswaterstaat Zee en Delta – Dienst vaarwegmarkering staat in voor het onderhoud en uitleggen van deze boeiposities. Vlaanderen heeft de stalen boeien destijds aangekocht en aangeleverd. Deze boeien zijn einde levensduur en worden vervangen door kunststof exemplaren. De boeien worden aan land gebracht in de haven van Vlissingen ( Nl.). De helft is reeds aan land opgeslagen op het boeienplein van Rijkswaterstaat Dienst Vaarwegmarkering - Vlissingen.  De overige boeien zijn nog in dienst op de Westerschelde. Gradueel worden ze in 2021 uit dienst genomen. 

Dit vervangingsplan past in een duurzame, efficiënte, moderne en ecologische visie.

Conform de geldende milieuregels dienen 94 stalen boeien verwerkt te worden. De 94 Vlaamse boeien worden met het oog op ontmanteling en verschroting geveild.

Bijzonder aandacht

- explosiegevaar bij verkeerde manipulaties

- mogelijke aanwezigheid van ChroomVI-verf (chroom6-verdacht)

- de boeien zijn niet verzwaard met beton en of zand

- de boeien zijn incl. opstanden, zonnepanelen/lampen en (droge/ natte)* batterijen in een geheel;

- de boeien worden niet door de verkoper ontlucht/ontmanteld;

- de boeien hebben grote afmetingen;

- de nabijheid van de 1e binnenhaven-Visserijkade (te Vlissingen waardoor transport over water mogelijk is);
- de inschrijver dient zelf in te staan voor alle door hen nodige materialen en transport (kraan, vrachtwagen, schip, havengelden..);

- de objecten mogen niet meer als nautisch object in de scheepvaart worden gebruikt.

*Droge accu’s:
De droge accu’s zijn AGM gel lood accu’s en die zijn het meest toegepast. Die kunnen in iedere stand werken en vervoerd worden, omdat ze niet lekken. Ze kunnen wel een beetje waterstofgas produceren. De stalen boeien hebben wel een ontluchtingsslang, maar dat is geen garantie dat er geen gas in de boei zit. De droge accu’s zijn voor 98% recyclebaar en kunnen worden gerecycleerd.

*Natte accu’s:
De natte accu’s zijn loodaccu’s met vloeistof erin. Die moeten rechtopstaand worden gebruikt en vervoerd, anders gaan ze zuur lekken via de ontluchtingsopeningen in de bovenkant van de accu. Natte accu’s produceren waterstofgas en dat blijft in de boei zitten, met de kans op ontploffen. De natte accu’s zijn niet recyclebaar en moeten worden afgevoerd conform de geldende milieuregels.

 Er is geen zicht welke en hoeveel boeien een natte accu zouden bevatten. De onderhoudsdienst maakt zich sterk dat 99% uit droge accu’s zou bestaan.

Technische details

* Voor de technische details wordt verwezen naar een algemene folder waarbij een zicht wordt gegeven op gewicht en afmetingen per type. U kan deze technische folder per mail aanvragen via info@vlavem.com

Aantal boeien 12.5 m3: 85 stuks 
Aantal boeien  6.5  m3: 9 stuks

Totaal aantal boeien: 94 stuks.

Dit wordt als 1 lot behandeld van 94 stuks, af te halen in minimaal 2 momenten volgens beschikbaarheid.

 

* De boeien staan opgeslagen op het terrein van Rijkswaterstaten op volgende adres.

 

Rijkswaterstaat Zee en Delta,

Rijksrederij – Dienst Vaarwegmarkering,

Prins Hendrikweg 54,

Vlissingen, Nederland

 

* De opdracht bestaat uit alle werken en diensten nodig om de boeien op een correcte en veilige manier te laden en lossen, vervoeren, ontmantelen, demonteren en te verschroten conform de geldende milieuregels.

 

* Er moet aandacht zijn voor het explosiegevaar bij verkeerde handelingen en mogelijke aanwezigheid van Chroom VI-oxide

 

* De aankoper moet zich houden aan de regels en risico’s eigen aan het terrein waar de boeien gestald zijn. Op de terreinen van de betrokken diensten is het verknippen van de metalen niet toegelaten.

* In onderling overleg met de verkoper worden de ophaalmomenten voorzien (minimaal 2: medio 2021 en eind 2021.)

 

* Er kan plaats voorzien worden voor het plaatsen van een kraan op de weg tussen de opslagplaats van de boeien en de aanlegkade

 

* Er kan plaats voorzien worden voor het aanmeren van een schip aan de kade naast de opslagplaats van de boeien. ( excl. evt. aanmeer- en havengelden)

Datums

Tip! Klik op de datum om hem aan uw agenda toe te voegen.

Start:
donderdag 17 juni 2021
vanaf 11:00

Sluiting:
donderdag 08 juli 2021
vanaf 18:00

Kijkdag(en):
Geen

Ophaaldag(en):
Nader te bepalen

Algemene informatie

Aantal kavels:
1

Catalogus:
Download hier de catalogus

Type veiling:
Openbare veiling

Openbare veiling:
Hybride, klik voor meer info...

Deze veiling betreft een zogenaamde hybride openbare veiling. U kunt zoals u dat altijd gewend bent bieden via internet.

Sluiten

Verkoopmeester:
Vlavem. Neem contact op.

Herroepingsrecht:
N.V.T. Meer info...

Betaalwijze:
Enkel via overschrijving

Locatie

Prins Hendrikweg 54
4382 NS, Vlissingen

Categorie Einde vanaf Nog

Stalen Boeien

8 jul 2021 18:00 Gesloten